Der hentes data. Vent nogle få sekunder, og prøv derefter at klippe eller kopiere igen.

Folk står i kø for at købe dem på stedet, men mange danskere har ingen ide om, hvad en andelsbolig er.

Fire ud af ti mangler helt basal viden om, hvordan man låner til en andelsbolig. Køberrådgivning

Det viser en spørgeundersøgelse, som Epinion har lavet for Arbejdernes Landsbank blandt 1.301 repræsentativt udvalgte danskere.

»Der hersker fortsat stor uvidenhed om andelsboliger. Undersøgelsen viser soleklart, at mange slet ikke har sat sig helt ind i finansieringen bag«, siger Lone Kjærgaard, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

Mange tror, at man kan tage et realkreditlån

38 procent svarer i undersøgelsen, at man kan finansiere et køb af en andelsbolig med et realkreditlån. Det er imidlertid en misforståelse, da køb af andelsbolig kun kan finansieres med banklån. Det ved kun 61 procent af de adspurgte.

Misforståelsen har stor betydning, for banklån har en række ulemper i forhold til realkreditlån. Banklån er i reglen dyrere, og banklånene har ikke realkreditlånenes mulighed for fast rente. Køberrådgiver

Den udbredte uvidenhed betyder, at mange risikerer at komme galt af sted på det kogende københavnske andelsboligmarked, advarer eksperter. Politiken har de seneste dage skrevet om, at de mest eftertragtede andelsboliger nu handles rekordhurtigt. Nogle andele sælges ligefrem samme dag, som de sættes til salg.


»Nu ser vi med undersøgelsen her, at mange mangler helt basal viden om andelsboliger. Det gør det ekstra farligt, at folk springer ud på et overoverophedet marked uden at se sig for«, siger John Norden, der er direktør for bankportalen Mybanker.dk. Køberrådgiver

Ejendomsmægler