Boligadvokat københavn

Skødeskrivning - Projektsalg - Ejendomsmægler København - Liebhavermægler 

Ejendomsmægler
Ejendomsmægler

Ejendomsmæglere: Rekordlave renter avler boligsalg i hele landet

Salgstallene for februar er klokkeklare, hvis du spørger EDC og Home. Boligmarkedet oplever et reelt opsving, og det står til at fortsætte.


Welcome to lorum ipsum

Ikke bare i København og Aarhus, men også i resten af landet bliver der solgt flere boliger end længe. Det viser tal fra EDC og Home, der i februar meldte om bedre resultater i boligsalget. Stigningen er et resultat af, at færre danskere står uden arbejde, mens flere har fået muligheden for at optage historisk lave fastforrentede lån.

  Sammenlignet med februar sidste år har EDC i alt solgt 39 pct. flere boliger i hele landet den seneste måned. De i alt 1098 boliger, det drejer sig om, topper alle salgstal siden juni 2008, fortæller kommunikationschef Jan Nordmann. Faktisk er man i februar 2015 allerede 6 pct. over gennemsnitssalget fra 2000 til 2014 i EDC.

  Lige sådan ser det ud hos Home, der ud over at have solgt flere boliger, også har vist over dobbelt så mange huse frem. Med 62 pct. flere fremvisninger i februar end samme måned året forinden, tyder det på, at der er flere køb i vente i de kommende måneder, forklarer Mads Ellegaard, relationschef ved Home. Købermægler

  »Det trækker altså op til, at det fortsætter, for den her kæmpe vækst i fremvisningerne tyder på, at der kommer endnu mere gang i marts måned end i februar. Og det er jo ekstremt positivt, især fordi det ikke udelukkende er storbyerne, der trækker fra. Fordelene er egentlig i samtlige regioner, hvilket betyder, det også handler om villaerne,« siger han.

  »Fortsætter det sådan her, kan vi snart erklære boligkrisen for overstået. Særligt er det glædeligt, at tallene nu også retter sig i de dele af landet, hvor det har været sværest at komme sig over krisen,« istemmer Jan Nordmann.

  Projektsalg

  Welcome to lorum ipsum

  I Sønderjylland er der blevet solgt 34 flere boliger i februar end samme måned sidste år, og i Nordjylland 38 flere hos EDC. Det er en stigning på henholdsvis 49 pct. og 45 pct., og fortæller også noget om, hvor få boliger, der er solgt i områderne førhen.

  »Tidligere har det være meget svært ved at sælge sin bolig i de her områder, men nu kan vi se, det går bedre. Det er positivt,« siger Mads Ellegaard.

  Udviklingen kommer sig af faldende renter og stigende beskæftigelse, mener ejendomsmæglerne. Ifølge Danmarks Statistik var der i januar 2015 300 færre danskere, der var ledige end måneden forinden, og med rekordlave fastforrentede lån på 1,5 pct. og 2,0 pct. hersker der gunstige forhold for køberne, mener Jan Nordmann. Men det kan godt være, der går et stykke tid inden, alle sælgerne kommer til at mærke effekterne af det.

  »Når vi ser sådan en stigning, så bør man selvfølgelig holde den op imod, hvor stort et udbud, der er. Det er ikke sikkert, det er noget, sælgerne kommer til at mærke med det samme. Men man skal tage det som en indikator for, at der sker noget for boligmarkedet nu, dels på grund af den lave rente, dels fordi beskæftigelsen stiger,« siger han.

  Mads Ellegaard forklarer, at det er nogle af de familier, der tidligere har syntes, boligmarkedet var for usikkert at bevæge sig ud på, der nu begynder at røre på sig.

  »Under bolig- og finanskrisen ventede man med at flytte, selvom familien voksede. De folk, der har affundet sig med et værelse for lidt, har nu muligheden for at rykke sig. Og det ser vi klart ske. Vi står jo i en situation, hvor vi gør verdensrekord i lav rente og har en markant og høj forbrugertillid. Bag det ligger også, at vi har en tryghed omkring arbejdsrelationen, hvor der i løbet af de sidste fem år er kommet en del flere ind i arbejdsstyrken,« siger han. Købermægler

  Selvom køberne fordeler sig over hele landet, centrerer opsvinget sig stadig om byerne mere end yderområderne, forklarer både Mads Ellegaard og Jan Nordmann.

  »Der vil stadig være sorte pletter på landkortet. Men når man alligevel kan tale om, at vi er på vej ud af krisen – og det vil jeg også skrive under på, vi er – så er det, fordi der er opsving på vej i forhold til handler i hele landet. Med de meget lave renter har de svagest stillede områder også en bedre chance for at rette op på udviklingen, men det kræver stadig et attraktivt lokalmiljø, der kan trække folk til,« siger Mads Ellegaard.

  At det stadig er svært at sælge huse i de små landsbyer mener Jan Nordmann også er et symptom på tiden, vi lever i.

  »Det er klart, der er nogle strukturelle problemer for de områder, men hvis arbejdspladserne ikke er der, og skolen og købmanden lukker, og bussen kun kører hver anden time, flytter folk ikke dertil. Og der er en kraftig urbanisering i Danmark og i øvrigt hele verden lige nu. For 100 år siden boede 70 pct. af danskerne på landet, og 30 pct. boede i byerne. I dag er det omvendt og 50 år ser det nok anderledes ud igen,« siger han.  Ejendomsmægler
  Desktop Site